Cannot open location: http://www.bnro.ro/nbrfxrates.xml Vreau să devin artist - ArtSpace.ro

Vreau să devin artist


Mi-e greu sa recunosc cateodata ca nu stiu sa desenez...desi am o viziune de ansamblu f buna, spirit de observatie profund...chiar si dintr-o mazgaleala uneori inteleg un mesaj anume. Stiu ca am in mine acest dar al artei, imi place tot ce e frumos, chiar si uratul poate fi extraordinar de frumos in felul lui. Asta ma macina, pt ca la nicio facultate nu se intra cu " viziune de ansamblu si imaginatie bogata"... . La desen nu sunt o "catastrofa" insa sunt novice si mi-e greu sa pun pe foaie ce am in cap, uneori mi-e greu si sa pun in cuvinte pe foaie ce am in cap..dar apoi sa fac desene si schitze,si crochiuri si alte cele... . Ma gandesc uneori ca nu e chiar imposibil sa invatz sa desenez cat de cat pana dau bacul(aproape 4-5 luni)...dar mi-e greu si sa recunosc posibilitatea de a fi respinsa..pt ca stiu ca pot. La mine e mai valoroasa practica....am in fatza materialele,accesoriile si le combin le invart le rasucesc pana le gasesc locul perfect... .Cum pot eu sa iau admiterea cu numai atata? Ba ma ambitionez...ba imi pierd sperantele... :(

Pentru a fi un artist veritabil, chemarea şi dorinţa de a picta sunt foarte importante.

Dar ca şi în orice meserie este nevoie de o latură teoretico-ştiinţifică.

Pentru început, îţi propunem să pictezi câteva lucrări, pe baza unor teme care sunt mai aproape de tine.

Mai apoi, cu aceste lucrări trebuie să mergi la nişte meditaţii.

O să ai două avantaje: o evaluare artistică profesională de potenţial pe baza acelor lucrări şi de îndrumările necesare pentru a dezvolta acea pornire. Aşa o să începi să înţelegi şi mai bine ce presupune pictura şi desenul.

Oricum, pentru a fi admisă la Universitatea de Arte, e bine să faci meditaţii şi cel mai important nu trebuie să îţi pierzi încrederea în tine.


14-02-2008 20:38Termeni din artă:vreau devin artist artspace ro intrebari sfaturi arta