Cannot open location: http://www.bnro.ro/nbrfxrates.xml Mă pricep sau nu la artă? - ArtSpace.ro
artspace.ro / Întrebări şi sfaturi despre arta / Mă pricep sau nu la artă?

Mă pricep sau nu la artă?


Am o dilemă la care vă rog să ma ajutaţi ... Deseori mă confrunt cu ideia că mi se spune ca nu mă pricep la artă ... recunosc că la unele lucrări nu ştiu ce să zic ... intrebarea este nu mă pricep eu sau nu este un lucru de valoare? Cum aş putea sa-mi dau seama?

Raspunsul la această întrebare este mai dificil de dat.

O să pornim de la câteva premize. Ca în orice meserie şi în artă există oameni autentici şi oameni care pretind că sunt. De asemenea există o mulţime de stiluri şi de mesaje care se doresc a fi exprimate. Există artişti în vărstă şi există talente tinere. De asemenea există şi diverse tehnici de creare a lucrărilor.

Ca metodă de abordare recomandăm o 'autoeducare' în acest domeniu. În prima fază ar ajuta să studiaţi unele opere mai cunoscute, eventual să citiţi câteva comentarii referitoare la ele. Să studiaţi informaţii generale despre tehnici folosite în artă.

O vizitare mai frecventă a galeriilor de artă iarăşi ajută la educarea gustului artistic.

În final o să ajungeţi să preferaţi un anumit stil sau artist, sau tip de lucrări pe care o să le preferaţi.

Ca o concluzie finală şi nu în ultimul rând, pe lângă toate cunoştinţele despre artă şi tot ce vi se spune în jur, vă recomandăm să consideraţi artă, orice lucrare care vă provoacă o senzaţie, care vă oferă ceva să apreciaţi, care vă trimite un mesaj, care vă face să spuneţi ceva despre ea, chiar dacă câteodată transmite şi mesaje, stări sau situaţii negative.


08-02-2008 05:53Termeni din artă:ma pricep arta artspace ro intrebari sfaturi