Cannot open location: http://www.bnro.ro/nbrfxrates.xml Cum agăţi corect un tablou pe perete? - ArtSpace.ro
artspace.ro / Întrebări şi sfaturi despre arta / Cum agăţi corect un tablou pe perete?

Cum agăţi corect un tablou pe perete?


Vreau să ştiu care sunt procedeele corecte de amplasare a tablourilor, principii de panotare urmărite.

Priveşte centrul imaginii. Dacă nu cobori sau ridici forţat privirea, înseamnă că tabloul stă exact unde trebuie. Regulă generală - nu trebuie să întinzi gâtul ca să priveşti o pictură.

Cum te asiguri că stă drept când îl montezi?

Stând pur şi simplu la o anumită distanţă de el, astfel încât să poţi determina din privire dacă este sau nu drept. Ia ca reper tavanul. Este indicat să foloseşti mai degrabă două cârlige în loc de unul, pentru a-i împiedica balansul.

Cum decizi ce şi unde pui?

Prima regulă - nu agăţa niciodată un tablou minuscul într-un spaţiu generos, dar nici într-unul înghesuit. În dormitor, merg foarte bine culorile pastel, în timp ce, pentru camera de zi, sunt indicate culori închise, mai ales dacă este vorba de lucrări valoroase. O pictură importantă, în ulei ar trebui să fie punctul central dintr-un interior. Deasupra şemineului este locul ideal, dacă ai aşa ceva. Pereţii holului pot fi împodobiţi cu imagini grafice sau fotografii. Dacă ai scară interioară, un tablou supradimensionat va avea un impact extraordinar.

Cum creezi un ansamblu de lucrări pe un perete?

Lucrarea cea mai mare ca dimensiune va fi în centru. Celelalte vin în jurul ei, preferabil în perechi. Simetria este esenţială. Pentru seturi de desene grafice, folosiţi acelaşi tip de ramă.


05-12-2007 05:38Termeni din artă:agati corect un tablou perete artspace ro intrebari sfaturi arta