Cannot open location: http://www.bnro.ro/nbrfxrates.xml Cum se pot pastra in cele mai bune conditii tablourile in ulei, neinramate ? - ArtSpace.ro
artspace.ro / Întrebări şi sfaturi despre arta / Cum se pot pastra in cele mai bune conditii tablourile in ulei, neinramate ?

Cum se pot pastra in cele mai bune conditii tablourile in ulei, neinramate ?


Cum se pot pastra in cele mai bune conditii cateva tablouri in ulei, neinramate ?

În cazul în care acele tablouri în ulei sunt nişte pânze, neîntinse pe şasiuri, cel mai bine ar fi desigur să le întindeţi pe nişte şasiuri.

Dacă nu se poate efectua procedura este recomandată păstrarea acestora în formă de sul şi cu partea pictată înspre exterior, adică convex.

Grundul devine de obicei rigid şi lipsindu-i flexibilitatea naturală a pânzei craclează, astfel în formă convexă particulele chiar fisurate rămân în continuare fixate pe suport, pe când în dispunerea concavă se produc mici fărămiţări şi pierderi de materie.

În cazul în care sunt pe şasiuri, dar nu au o ramă (o încadrare), se panotează pe pereţi şi se întreţin după cum este descris în răspunsul din secţiunea noastră de întrebări la Cum întreţinem tablourile în ulei?)


24-07-2008 12:55Termeni din artă:se pastra cele bune conditii tablourile ulei neinramate artspace ro