Cannot open location: http://www.bnro.ro/nbrfxrates.xml Cum îmi organizez tablourile în casă? - ArtSpace.ro
artspace.ro / Întrebări şi sfaturi despre arta / Cum îmi organizez tablourile în casă?

Cum îmi organizez tablourile în casă?


Vreau să îmi decorez casa, ce tablouri pot alege, având în vedere diversele destinaţii ale camerelor (sufragerie, birou, dormitor, bucătărie, camera copii, etc).

Personalitatea unei încăperi poate fi dată de un aranjament elegant de tablouri.

Atunci cand panotarea se face corect, întregul interior capătă un aer nou.

Cum se face o astfel de panotare?

Nu este o condiţie de bază ca tabloul să fie aşezat în locul cel mai vizibil, mai sunt o mulţime de reguli care trebuie respectate. Pictura trebuie în primul rând să fie într-o armonie perfectă cu încăperea în care doriţi să o aşezaţi. Alegeţi pentru fiecare interior o temă.

De exemplu, pentru un birou se potriveşte un potret de familie sau nişte peisaje forestiere sau marine, pentru sufragerie o selecţie de tablouri cu scene de gen sau compoziţii abstracte dacă acest lucru se cere în spaţiul d-voastră.

În cazul dormitoarelor se pot accepta picturi naive sau abstracte, liniştitoare; de asemenea puteţi achiziţiona şi tablouri reprezentând nuduri, în culori pastelate.

Pentru camera copiilor alegeţi ceva din domeniul desenelor animate, sau benzilor desenate, flori, în culori vii şi strălucitoare.

Evident că pentru sufragerie vă recomand să optaţi pentru tematici ca vegetaţie sau natură moartă, reprezentănd combinaţii interesante de fructe cu flori şi diverse obiecte.


05-12-2007 05:36Termeni din artă:imi organizez tablourile casa artspace ro intrebari sfaturi arta